Jag har typ klippt mig kort.

 
 
Idag har jag klippt av mig håret. Ja eller i alla fall tjugo centimeter av det. Det förtjänar väl att uppmärksammas i minst ett helt blogginlägg;). Nej skämt å sidor men det blev fint och jag är nöjd. Nu skulle jag bara vilja ha i nån fin färg också. Och gärna få en helt ny garderob. Jag vet inte om det är en försenad fyrtioårskris eller om det helt enkelt bara är så att jag typ sett likadan ut väldigt länge nu som gör att jag är sugen på en förändring. Färgadet får nog dock vänta, om jag inte vågar mig på att göra en färgning själv. För att lägga pengar på att färga mitt hår hos frisören är jag för tillfället för snål/ekonomisk för. Som mammaledig beräknad på en halvtid inom barnomsorgen är man inte precis rikast i världen. I alla fall inte i plånboken. På andra plan är jag ungefär rikast i världen. Men den rikedomen går det inte riktigt att betala med i varken klädaffärer eller hos frisörer.
 
Förutom att ha varit hos frisören har jag och Saga varit på babycafé och sjungit och fikat idag. Mysigt värre. Vi tog en promenad dit i förmiddags i solsken under en klarblå himmel och när vi traskade gatorna fram mot församlingshemmet kom tanken att fasen vad bra jag har det. Just nu lever jag precis det liv jag tycker mest om. Även om ångesten över att föräldradagarna snabbt försvinner iväg nu när Saga fyllt ett gör sig påmind titt som tätt så försöker jag ta tillvara allt jag kan på den här tiden som mammaledig innan förskola, stress och lämningsångesten har mig i sitt grepp. Imorgon ska vi gå och sjunga igen om vi är pigga och friska. Igår upptäckte jag förresten att en femte liten tand spruckit igenom så jag gissar att den varit boven till den sista tidens stökiga nätter. Nu hoppas vi att det dröjer lite innan tand nummer sex ska igenom. Så att vi kan sova lite bättre och slippa gnäll.
 
Nej nu måste jag gå och spegla mig ;).
 
Före.
 
 
Efter .
 
 
Glömde fota mig bakifrån innan klippet men i helgen övade Lovisa fläta på mig.
 
 
Efter.
 
När jag och Linnea som var med mig hos frisören kom hem hoppade vi lite studsmatta med Saga.
 
Sen gick vi till lekplatsen och hittade en larv vilken Linnea hävdade var Torsten. Ni vet larven som kom bort som kunde prata både engelska och spanska. 
 
 

Söndag.

 
 
Ännu en helg till ända. Det har varit en skön dag då solen värmt som om det nästan vore sommar. Saga sov ända till 8 idag och inatt sov hon faktiskt bra. Hon väckte inte mig mer än tre, fyra gånger. Lovisa åkte till Ingelstad i förmiddag för att spela säsongens sista fotbollsmatch. När Saga sov förmiddag bakade jag rågkringlor. Sen efter lunch åkte Linnea på kalas. Saga och jag har varit en vända i lekplatsen och så har vi fikat kringlor med Hampus i trädgården. 
 
Jag skjutsar Linnea till kalas.
 
På lekplatsen. 
 
Vi fikar sen överöser Saga Hampus med kärlek. 
 

Lördag.

 
Jag hörde dem prata i köket om hur äggen ska vara i morse. Hårdkokta eller löskokta. Själv hade jag ätit frukost flera timmar tidigare och dessutom äter jag inte ägg om morgonen. Jonas frågade mig ändå. Fast han vet att jag inte vill ha ägg till frukost. -Linda hur vill du ha dina ägg? Men innan jag han svara hade ett av barnen på en microcekund svarat befruktade. Haha ett poäng. Till och med tröttmössor som jag förstod skämtet. Och sannerligen så var tröttmössan på imorse. Ni vet när man känner att man knappt orkar ha ögonen öppna och det svartnar för ögonen så fort man böjer sig ner och hela världen börjar gunga om man rör på huvudet för fort. En sån morgon var det idag.
 
Jag vet att detta är en fas, en period och att det inte kommer att vara såhär för evigt. Jag vet att helt plötsligt kommer även denna lilla donnan att börja sova om nätterna och jag vet att hennes lilla täppta näsa och bulliga tandkött pga tänder som är på väg att spricka igenom gör att hon sover extra dåligt nu. Det kommer att bli bättre. Och hur jäkla trött jag än är så vill jag inte för något i världen byta ut det liv jag lever nu.  Jag längtar inte bort denna tid. Jag vill vara kvar här i småbarnsland länge,  länge till men det skulle vara himla skönt att inte bli väckt tjugo gånger varje natt.
 
När familjen ätit sina ägg gick Saga och jag och la oss och sov förmiddag. Egentligen tycker jag inte om att sova på dagen. Men nu var det liksom tvunget och ack så jäkla skönt. När vi vaknade hade Jonas lagat sina supergoda biffar till lunch. Och så kan jag lätt ha det i fortsättningen också. Sova lite och sen vakna till dukat bord. I eftermiddag har vi varit ute i Öhr och köpt massor av lördagsgodis. Ikväll  medan Jonas fixade kvällsmaten gick jag och Saga en långpromenad på landet. Och den där rundan den är så fin oavsett årstid. Jag gick och tänkte på att mina promenader de är nog det sista jag skulle klara mig utan här i livet, ja om man bortser från familjen såklart. Jag älskar att gå. Särskilt när solen skiner och allt är så där magiskt vackert. Men även i regn och grådis. Jag blir typ starkast i världen under mina promenader hur jag än mår annars. Sen är det ju jäkla gott att komma hem och sätta sig i solen som håller på att gå ner med ett glas vitt vin i väntan på att lördagsmiddagen blir klar. Om jag älskar min man? Ja det gör jag! Och fläskfilegrytan den satt som en smäck. Nu ska jag äta godis tills jag nästan kräks och fantisera om att jag ska få sova som en prinsessa inatt.
 
Septembersommar det gillar vi. Att kunna ta en eftermiddagsfika på altanen i bara tunn tröja.
 
 Kvällspromenad. 
 
 
Landar i kvällssolen en stund. 
 
RSS 2.0