Fredagkväll.

 
 
Tjohej, äntligen!
 
Nyduschad och fräsch, med spotify på hög volym i köket, som levererar mig den ena favoriten efter den andra. Nu väntar jag bara hem sambon, sen är det dax att ropa in lite lekande barn. Och sen kör vi.
 
Nu kan inget stoppa oss. Äntligen dax för fredagsmys.
 
Tacos, vin, choklad, brie, popcorn, läsk,chips, levande ljus och gosiga filtar. Trängas i soffan med ungar, sambo och katt bland popcornsmulorna. Torka upp minst ett glas spilld läsk. Kanske dela på två bråkande ungar. Och zappa mellan tv-kanalerna. Pussas och kramas och bara vara.
 
Välkommen fredagkväll.
 
Och jag som trodde att dagens största problem var att vi inte hade nåt kaffe.

 
 
Skit också. Och jag som trodde att dagens största problem var att vi inte hade nåt kaffe hemma.
 
Jag var lättad när jag vaknade i morse, lättad över att det är fredag, att det är sista dagen på inskolningen och över att det gått så bra på dagis igår.
 
Puss och hejdå till skolbarnen. Sen skulle jag bara ta en kopp kaffe innan vi gick till dagis, lilltjejen och jag. Upptäcker att det är slut på kaffet. Dagens I-landsproblem. Men det får väl gå ändå.
 
Sen gick vi. Inga tårar, inget jag vill inte gå till dagis. Bara positivt. På med kläder och säga hejdå hemma-huset.
 
Jag berättade att, kommer du ihåg att en fröken är ledig idag, så det kommer en annan istället. Visst inga problem. Men sen kom tvekan i de där blå vackra ögonen. Och hon frågade med oro i rösten. Linda där idag mamma? -Ja Linda är där svarade jag. (Linda är den fröken hon tytt sig till.) Lättnad i hennes ögon igen. Och vi gick glatt in genom grinden.
 
Den tredje fröknen mötte oss i dörren, sa välkommen och berättade att på fredagen är alla tillsammans inne på den andra avdelningen. Men Linda är här va frågade jag. Och förväntade mig att hon skulle svara ja.
 
Nej hon är hemma med sjukt barn idag.
 
Fan, fan , fan. Och jag som trodde att dagens största problem var att vi inte hade nåt kaffe hemma.
 
Så synd när det gått så bra igår. När hon ville gå dit idag. Tårfyllda ögon, och en darrande underläpp. Och i frökens famn var redan en annan gråtande nyinskolad liten flicka. 
 
Jag ville ta henne med mig hem igen. Men eftersom det kan uppstå fler såna här situationer, så skulle jag nog bara göra henne en otjänst om vi gick hem idag. För sen när jag jobbar kan man ju inte bara vända och gå hem.
 
Synd bara att det blev såhär. Vi ramlade tillbaka på ruta ett igen är jag rädd. Och på måndag börjar hon på riktigt för då ska jag jobba.
 
Efter lämningen cyklade jag och köpte kaffe och en god kaka på bageriet. Tröstäta, ni vet.
 
Ha en bra fredag!
 


 

En av dagens bästa.

 
 
En av dagens bästa stunder måste vara den då skolbarnen börjar droppa in en efter en. Och huset fylls av liv och lek och stim igen. 
 
 
Eftermiddagsfika på frallor och nybakade chokladmuffin. Efter det besökte vi biblioteket för att mellanbarnen skulle lämna in lappen om att de varit med och läst sommarlovsboken. Vilket går ut på att man under sommarlovet läser 10 böcker och där efter blir man inbjuden på en fest på biblioteket. Ikväll var det dax för första gympan för terminen för mellantjejen.


På dagis hade det gått riktigt bra idag. Hon hade blivit firad, fått paket, en handduk med hennes fot och handavtryck på. Och hon hade lekt med en kille i sandlådan. Ätit två portioner mat och hon berättade stolt när jag kom att, idag jag inte "glåtit mamma. Jippi!!
RSS 2.0