Lillkusinen.

 
Det finns väl få ting som skänker ett sånt lugn, såna positiva energier och som får en så rofylld, som när man håller ett nyfött litet barn i famnen. Idag åkte vi hela familjen hem till min bror, för att gratulera till deras nytillskott. För att få träffa det lilla underverket och för att få sniffa liten nyfödd bebis. Så söt och så fin. När jag fått honom i min famn kändes det som om jag ville sitta där och hålla honom för alltid. Men vi var många som ville hålla så till slut så fick jag lämna honom vidare. En cool liten kille, som trots att han var vaken hela eftermiddagen inte sa ett knyst.
 
Vi överlämnade paket, byxor och söta små sockor med texten born 2012 från H&M och så en hemsydd body, gjord av en tjej som jag lärt känna under åren som föräldraledig. Superduktiga Therese Ek, vill ni se lite av henne finns hon på www.storoliten.se.
 
Vi hade en kanonmysig eftermiddag, blev bortskämda med massa god fika och barnen och kusin Lucas busade hej vilt, nästan så man trodde de skulle riva huset ett tag. Och så fick äldsta dottern förfrågan om hon ville bli fadder åt sin lilla kusin. Tror ni hon ville det? Klart hon ville! Tror ni jag blev bebissugen? Klart jag blev!
 
Än en gång, Stort Grattis till er Anna och Paul. Honom gjorde ni bra. Och tack för det goda fikat.
 
 I pappas trygga famn.                                            I mammas trygga famn.
 
Coola killen.
 
Hos fastern som blev totalt förälskad.
 
Hos blivande faddern.
 
Beundran.
 
Vi spelar memory.
 
Lilltjejen och kusin Lucas uppträder.
 

Höstlov.

 
Höstlov. Eller inte höstlov. För i år är det första gången någonsin som jag jobbar när barnen har höstlov. Som timanställd så måste man ju nästan tacka ja till allt arbete som erbjuds, så när jag fick förfrågan om jag kunde jobba måndag, tisdag och onsdag denna veckan kände jag att jag måste tacka ja även om det var under barnens lov. De två äldsta är ju så stora att de klarar sig själva hemma, igår var de och hälsade på sin farbror på hans jobb, han jobbar som vaktmästare på byns bio och där är ju helkul att vara. Sen följde de med honom hem på lunch och så var de och hämtade lilltjejen på dagis så att hon inte behövde stanna där mer än till klockan två fast att jag jobbade till fyra. Eftersom hon varit hemma en och en halv vecka nu när vi var sjuka kändes det bra att hon kunde mjukstarta lite. Men mellantjejen hon hade nog helst velat stanna på fritids hela natten för trots att hon varit där i åtta timmar blev hon arg över att jag kom så tidigt.
 
Idag åkte jag och småtjejerna hemifrån klockan strax efter sju. Men sen jobbade jag bara till klockan ett så det var en liten kort och smidig dag. Storbarnen, hade lagat egen lunch idag, korv stroganoff och makaroner. De kan bara de  vill, så när sambon kom hem på lunch hade de mat åt honom också.
 
Lilltjejen var glad när jag kom och hämtade henne på dagis, och hon hade haft en bra dag där, hon hade bara varit lite, lite ledsen idag. Skönt. Efter hämtningen åkte vi direkt till skolan för terminens tredje utvecklingssamtal, denna gången var det i sonens klass. Sonen som nog har världens bästa lärare. Världens bästa Brittis, som även stortjejen hade i ettan till trean. Och efter samtalet där kunde man inte annat än gå stolt och lycklig där i från.
 
När vi kom till fritids för att hämta mellantjejen så var hon ännu mer motståndare till att gå hem än vad hon var igår. För just när vi kom hade de besök av polisen som informerade om sitt arbete. Så självklart stannade jag och lilltjejen kvar där så hon fick vara med på detta. ( Sonen gick hem). Efter att den kvinnliga polisen pratat en stund fick alla barn gå ut och provsitta i polisbilen. Förstå att de tyckte det var spännande.
 
Efter en stund rullade även en brandbil in på skolgården. Även den fick de provsitta, sen blev det lite information om hur man släcker en brand. Och så fick de se hur brandmännen sprutade ut skum ur den stora slangen, ut i skogen. Vilket tryck. Till och med jag tyckte det var coolt att få se. Jag tycker att det var skoj att de hittar på lite extra för de barnen som inte har möjlighet att vara hemma under lovet. Idag hade de även blivit ansiktsmålade och friserade de som ville, och igår hade de gått till Ica och handlat ingredienser till det de sen bakade.
 
Imorgon har sambon tagit föräldraledigt. Så i kväll har vi firat med lite lax ock klyftpotatis att barnens höstlov börjar på riktigt. Och så fick de lite godis också. Imorgon jobbar jag till lunch, sen ska vi äntligen åka och hälsa på barnens nyfödda kusin.
 
Lilltjejen är nattad nu, när vi låg i sängen frågade hon mig, älskar du dig "fälv" mamma, jag älskar mig "fälv". Det känns bra att veta att ungen älskar sig själv. En bra förutsättning för ett bra liv, tror jag.
 
Lilltjejen ringer kusin Lucas och berättar om brandbilen och polisbilen.
 
 Mellantjejen ansiktsmålad och fin.

Söndag eftermiddag.

Söndag eftermiddag. Vi räfsar löv och har picknick i trädgården.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0