Midsommardagen 2014.

 
Midsommardagen och vi går lite på halvfart hela familjen. Men det känns bra. Vi fick en fin dag igår med de allra närmsta. Sill och potatis. Dans kring stången och tipspromenad. Sol. Jordgubbar. Grill. Pussar. Och en vacker kvällshimmel. Idag tar vi det lugnt. Äter rester. Vilar middag. Tar en promenad. Och tre av barnen har gått till lekparken.
 
Två veckor kvar att jobba. I torsdags fick jag paket och lyckönskningar av mina kollegor på den avdelning jag arbetar. Lyckönskningar för framtiden och små söta bebiskläder. Nu längtar jag efter ledigt. Kommer sakna både kollegorna och barnen på jobbet. Men jag känner att jag behöver ledigt. Börjar bli lite trött både i huvudet och kroppen. Och jag ser ett tydligt mönster i mina blodsockervärden. Ser att de håller sig mycket bättre när jag slipper stressa. Ser att de blir mycket bättre när jag hinner med att ta de där promenaderna efter maten. Jag håller på med blodprovstagningar nu. Sju om dagen. Mäter blodsocker före och efter frukost lunch och middag och ett innan jag lägger mig. Troligtvis blir det så att jag får börja med insulin om nån vecka i första hand till frukosten då det är där mina värden jäklas mest. Tur att det finns hjälp att tillgå när det behövs. Även om jag såklart helst hade sluppit. Men det fina i kråksången är att denna typ av diabetes kan försvinna och kommer troligast att så göra så fort bebis är född. Så att klaga vore orättvist. Jag har en dotter som fick diabetetes typ 1. När hon var sju år. Detta kommer hon att få leva med resten av sitt liv. Det är orättvist!!
 

 
 
 
 
Idag är bebis 31 fulla veckor. Alltså nio veckor kvar till det lilla livet beräknas anlända. Nio veckor som troligtvis bara blir till ca sju pga att man oftast sätts igång två veckor innan när man har graviditetsdiabetes. Det går fort nu! Tänker att vi nog måste börja planera lite. Köpa vagn. Rensa garderober så det lilla livet får en plats att ha sina kläder på. Gå upp på vinden och se vad som finns där. Plocka ner minikläder och sånt. Jag har fortfarande väldigt svårt att förstå att det faktiskt ska födas en ny liten familjemedlem till vår familj. Kan liksom inte greppa det riktigt.
 
 
 
 
 
 
 
 
Men först innan det lilla syskonet anländer. Hoppas jag att vi får ett par sköna veckors ledigt. Jag sambon och barnen. Att vi hinner med nån liten resa. Några nätter på hotell. Besöka nån stad. Hänga vid sjön och annat sånt som vi gillar.
 
Ha det bäst! Kram
 
 
 

Tisdagen den tredje juni.

 
 
Fick plötsligt lust att blogga. Kanske för att datorn stod framme. Och igång. Och för att ingen annan satt där. Men så kom jag på att jag nog inte har nåt att skriva om. Kikar i kalendern för att se  vad jag gjort sen sist. Vad vi hittat på från den sextonde maj fram till nu. Det har varit mycket fotboll eftersom båda mellanbarnens seriespel är igång för säsongen. Vi har haft sommarfest på jobbet. Vi har varit vid sjön vid ett par tillfällen. Barnen har badat och jag har varit salig på bryggan. Vi har varit i kyrkan och lyssnat på barnkören. Vi har firat vår mellantjej som fyllt nio. Jag har stått i kiosken på IP. Varit hos barnmorskan, lyssnat på bebis. Mätt magen. Och gjort glukosbelastning. En glukosbelastning som tyvärr visade på graviditetsdiabetes. Men allra mest har jag nog gått. Gått och gått och gått. Varit ute och promenerat kväll efter kväll. Bara för att världen är så vacker så att jag helt enkelt inte kan låta bli. Ibland går jag själv. Ibland har jag sällskap av mina två äldsta döttrar. Och så har jag blivit helt såld på instagram. Tycker det är hur kul som helst. Så nu är det där mina foton och mina ord hamnar. (Vill nån följa hittar ni mig under namnet sommarblomster).
 
 
 
 
 
 
Imorgon är jag ledig. Skönt med en ledig dag mitt i veckan när helgerna oftast är helt fullbokade. Imorgon blir det den sista lediga dagen då jag och lilltjejen är helt själva. Nästa vecka har jag ledig fredag och då går barnen hem på sommarlov. Så sedan kommer huset att vara fullt. Varje dag. Storbarnen får vara hemma själva tre veckor innan jag går hem. Går hem på obestämd tid. Det känns bra att få några veckors ledighet med familjen innan bebis anländer till oss. Bebis som på lördag är 29 hela veckor. Och bland den vildaste som finns. Hej vilket ös det är inne i magen.
 
 
 
 
 
 
 
 
Imorgon kväll ska vi gå och titta när mellantjejens klass har musikaluppvisning för föräldrar och syskon. Något som det pratats om och övats inför en lång lång tid. Så det ska bli riktigt skoj. Sen i helgen väntas ytterligare två fotbollsmatcher och lilltjejen ska gå på kalas. Nästa vecka är det dags för ännu ett kioskpass för mig. Ett besök på diabetesmottagningen. Och så skolavslutning i hembygdsparken. Den blomstertid nu kommer. Tårar och sånt.
 
Ha det så fint! På återseende:)
 
 
 
 
 
RSS 2.0