Valborg.

 
 
Idag för tretton år sedan döptes vår äldsta dotter, då var Valborgsmässoafton varm som en sommardag. Idag har det mest varit grått kallt och blåsigt. På jobbet har vi precis som på de flesta andra förskolor i landet firat Valborg med sång, korv med bröd och många timmars utevistelse. Jag tror att både jag och lilltjejen somnar ovaggade ikväll efter all uteluft vi fått idag. På förskolan där jag jobbat valde vi dock att avstå eldandet eftersom det blåste så, så istället för grillad korv kom de snälla mattanterna ut med varmkorv till oss. Ikväll har vi traditionsmässigt varit uppe vid byns Majbrasa och hurrat in våren.
 
Nu är äntligen mysbrallorna på och jag ska gotta ner mig  i soffan en stund med alla mina fina, käka ostbågar och njuta av tanken att imorgon har vi en helt ledig dag utan en endaste aktivitet eller ett enda måste inbokat. Halleluja så skönt. Prisad vare Första Maj!
 
En Majkväll i fjol.
 

Drömmer.

 
Sitter och huttrar i stickad tröja och raggsockor, dricker varm choklad och drömmer om ljumma Majkvällar. Våren verkar inte riktigt få till det i år. En dag kvar sen är vi där, i månaden som är min absoluta favorit av alla. Månaden då allt exploderar. Då körsbärs och äppelblommor slår ut, björkarna får löv, gräset börjar växa och allt blir så där galet sagolikt vackert. När jag sitter här ikväll och nästan fryser rumpan av mig är det ganska svårt att förstå att vi alldeles strax är där.
 
Idag har äldsta dottern lämnat in sin blankett angående val av språk och slöjd inför högstadiet. Herre gud! Hon börjar högstadiet i höst, hur kan detta var möjligt jag gick ju alldeles nyss på högstadiet. Sonen har haft sina sista läxor för terminen, sina sista läxor på lågstadiet. Hans fröken tycker att nu när våren kommer och kvällarna blir ljusa så ska ungarna vara ute och leka och inte sitta med näsorna i en bok. En klok fröken det där. I höst väntar mellanstadiet för honom. De börjar bli stora mina två förstfödda.
 
Nej nu ska jag inte sitta här och dilla, egentligen satt jag vid datorn för att försöka hitta en liten weekend resa i huvudstaden åt vår (lilla) familj. Inte helt lätt då man tydligen inte bör vara mer än fem i en familj. Men skam den som ger sig. Jag ska nog hitta något.
 
God natt
 
En majkväll i fjol.

En helg full av rörelse.

 
Det blev en helg full av idrottande. Ja i alla fall för mellanbarnen, vi andra har inte rört på oss riktigt lika mycket som dem. Igår stod vi i publiken under de fem timmar sonens fotbollscup pågick. (Alla utom äldsta dottern som tyckte att det var onödigt att stiga upp när man var ledig). Vi fick en trevlig dag trots att vädergudarna inte riktigt hade tagit min solskensdans på fullt allvar. Killarna kämpade på bra men motståndet var ofta ännu bättre. Småtjejerna ville mest fika och handla godis tills de upptäckte en grej de tyckte var otroligt kul, det gick ut på att kasta bollen mitt i prick på en tavla. Där blev de kvar och kastade om och om igen. Den lilla, som fick specialregler, hon var helt eld och lågor varje gång hon lyckades träffa hålen:)
 
 
 
Idag har det varit mellantjejens tur att stå för idrottandet, i eftermiddag bjöd gymnastikföreningen in till en häftig våruppvisning , där gymnaster i olika åldrar och storlekar visade upp en del av vad de lärt sig under våren. Efter gympan var det dax att fara direkt till simningen, idag skulle de delvis simma klädsim och efter denna gången  var min blivande åttaåring stolt ägare till "guldhajen".
 
Nu ikväll blev det äntligen tid även för mig att röra lite på benen så jag tog med mig äldsta dottern för en promenad i spåret. En härlig kväll att vara ute och gå i tillsammans med ett underbart sällskap.♥
 
RSS 2.0