Sista dagen i november.

 
Så kom kvällen. Den sista i november. Och jag som förr tyckte att november var så mörk och jobbig har knappt tänkt på att det är november, förrän nu när den är slut. Ännu en månad som svischade förbi. Alldeles för fort. Det verkar inte bara vara jag som tycker så. Även sonen sa ikväll att det gått väldigt fort. Att det känns som att skolan nyss började efter sommarlovet, och nu ska de snart få jullov. Sonen, min fina kille som går runt här ikväll i svart snygg skjorta med slips och röda jeans som han köpte idag när vi var i stan. 
 
Vi äter en god pastasallad till kvällsmat. Sitter och pratar om advent. Om adventskalendern, och lilltjejen är ivrig och förväntansfull över att imorgon få öppna första luckan. Äldsta dottern säger att hon önskar att hon också var fyra år. Men den lilla hon svarar att det inte är så väldigt kul att vara fyra år. När vi frågar varför svarar hon att, för då har man inget bankkort. Jag beundrar lite i smyg alla mina fina medan vi sitter och äter av kvällens pastasallad. Jag svävar iväg i tanken lite grann. Jag tänker på hur sex kunde varit sju ikväll, jag tänker på hur en liten nyfödd bebis kunde legat på min arm medan jag tuggar på en skiva gott vitlöksbröd. Advent, det var denna helgen vår lilla femma var beräknad till. Om jag inte fått mitt första MA då i våras, då hade vi kunnat vara sju kring bordet denna sista kväll i november.
 
Vi åkte till stan idag. Trängdes med alla andra julshoppande människor. Fick frispel i bilen. Halvvägs till stan klev jag ur bilen beredd att gå hem. Arg och skrikande som "super sura Silver Sara på speed". Hormonella rubbningar gifter sig inte så bra med bråkande barn. Men kriget slutade i fred och vi fick en bra dag i hop. Med korvlunch och shopping. Jag köpte till och med mina första julklappar. Till brorsans barn, till mitt "gudbarn" och till sambon. Inte illa alls för att vara mig som vanligtvis brukar vara ute i sista sekund. Nu är det "bara" våra fyra egna kvar. Och mor och far. Och "gamlamormor". Och barnens farbror. Och kanske några till. Men att ialla fall ha börjat julklappsinköpen känns riktigt bra.
 
Snart gottar vi ner oss i soffan framför Så mycket bättre, jag och ungarna mina. Bästa programmet på hela året enligt mig. Sambon hamnar precis som igår framför tvn på ovanvåningen eftersom HV spelar match även ikväll.
Men innan vi grupperar oss tänker jag bjuda honom på en glögg. 
 
Ha en fin kväll ♥
 
 
 
 
 
 
 

Fredag igen.

 
Så jazzar jag runt här i köket igen och fräser färs och hackar grönsaker till kvällens tacos. Och jag undrar var den här veckan tog vägen. Fredag igen. Och viss,t det klagar jag inte på, för jag älskar fredagar. Älskar fredagkvällen när vi samlas vid bordet för att äta gott. Tillsammans. Men jag tycker nästan det är fredag lite väl ofta nu för tiden. Man vill ju inte att tiden, livet, ska rusa iväg. Man vill ju att livet ska vara länge. Jag jazzar runt bland julljusen i mitt kök och sjunger med i Thåströms Fanfanfan. Får gåshud av hans underbara röst. Känner hur eftermiddagens tråkiga PMS-kärring lämnar min kropp. 
 
Så ser vi Barda. Jag tar en dusch. Vi äter choklad. Sambon drar sig upp till ovanvåningen för att se HV spela match. Mellanbarnen hittar en påse salta piratpengar i mina gömmor som vi delar. Vi väntar in " Fredagkväll med Malin," på tv där skådespelarna i årets Julkalender ska intervjuvas. Jag hör sambon skrika från ovanvåningen och gissar att HV ligger under, fan också, för fast jag inte alls är intresserad av hockey så hoppas jag på vinst. För annars är det risk att man inte får pussas ikväll;)
 
Ha en fin fredag! Kram
 
 

Julstök.

 
Önskade i morse att det var jag som skulle vara hemma och vabba med den  hostiga snuviga lilltjejen idag också eftersom jag vaknade helt igentäppt i både öron och näsa. Men lite nässpray och honungste gjorde susen så efter nån timme kände jag mig helt okej igen.
 
På väg hem från jobbet i eftermiddag hade de satt upp stora julgranen på"torget" och lysande julstjärnor i lyktstolparna genom byn. Mysigt. Här hemma har vi fortsatt på temat julstök. Ljusstakar, röda dukar, gardiner och en och annan tomte har fått ta plats på fönsterbrädor och bord. I vanlig ordning var det ett himla hallå och ett mindre, men dock ett ganska trevligt, kaos hemma hos oss när vi pyntade.
 
Medan barnen försöker få fatt i den finaste tomten att sätta på sitt rum och de vilt diskuterar vilken ljusstake som ska stå på vilkens rum. Medan sambon försöker få liv i de ljusstakar som inte lyser och jag snubblar över alla tomtar och kartonger som spridits över golvet när  jag susar fram med fönsterspray och dammtrasor i högsta hugg. Medan Janne Malmsjö skrålar ur högtalaren om hur han vaknar upp i en vacker vintervärld, och barnen i sin tur pratar högre och högre för att överrösta denna skönsjungande herre. Då börjar jag drömma om en veckas semester på en solig ö. En solig öde ö. Men en middag och några pepparkakor senare såg jag allt ur en annan vinkel.
 
Och så mysigt det blev sen då:) 
 
 
 
RSS 2.0