Påskhelgen.

 
Vilken fin påsk det blev! Vädermässigt kan man ju knappast klaga. Inte på nåt annat heller. Mer än att den möjligen kunde varat ett par dagar till, och att mellantjejen kunde sluppit få feber. Sen blev kalaset lilltjejen skulle på idag inställt för att flickan hon skulle kalasa hos hade blivit sjuk. Men annars har det mest varit fina fisken. Jag har hunnit gå ner i varv och dagarna har fyllts med sånt jag gillar. Sol, fika i gröngräset, grill, grill och grill igen och så har vi ätit grillmaten ute för första gången i år. Vi har gått på marknad och varit  påskbord med far och brorsans familj. Helgen har innehållit, vackra solnedgångar, promenader i vacker natur, lite trädgårdsfix, nyutslagna björklöv, godis, kubbspel och jag har hunnit baka med småtjejerna, vi har varit och tittat på lamm, soltorkat tvätt, tagit ut dynorna till altanmöblerna och ätit frukost på altanen. Vi har haft tid för varandra och tid att bara vara. Och det jag tycker är bäst av allt, att inte ha några tider att passa.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Långfredagen 2014.

 
Påskledig i fyra dagar nu. Å, ack vad skönt. Igår var småtjejerna ute och gick påskgumma med sina kompisar. Ett litet sött gäng på sex. Fyra gummor, en gubbe och en katt. När kvällen kom tände vi grillen och grillade lite gott. Idag började vi dagen lugnt och stilla, jag och den lilla framför Lotta på Bråkmakargatan. När de andra vaknade målade vi ägg. Jag gick en långpromenad sen har vi städat lite, sovit middag och barnen har varit ute och lekt med grannarna. Äldsta dottern cyklade iväg för att plocka vitsippor att sätta på sin farmors grav.
 
 
Ikväll kommer farbror Kenth hit på lite mat. Imorgon ska vi hem till byn för att gå på marknad. Egentligen tänkte vi hoppa över det i år, tycker inte det är så lockande med marknaden, men så sa far att han skulle bjuda på påskbord på värdshuset efteråt så då ångrade vi oss;). På måndag är lilltjejen bjuden på sitt allra första barnkalas hos en dagiskompis. Glad och spänd av förväntan, men hon säger att jag nog måste följa med, att hon nog inte vågar gå själv. På söndag har vi en sån där skön mellandag igen då inget är inplanerat. Då hoppas jag på sol så att man kan tillbringa hela dagen ute.
 
 

Jag tänker tillbaka på förra påsken då var jag nygravid hade fått det där positiva beskedet bara ett par dagar innan var i sjunde himlen och tänkte att nästa påsk skulle vi vara sju i familjen, att vi skulle ha en liten bebis på tre, fyra månader. Men det gick ju som det gick. Och eftersom jag snabbt blev gravid igen och upplevde ytterligare två missfall innan jag blev gravid med detta lilla liv som jag nu bär, känns det nästan som om jag varit gravid i ett år nu. Bebisen busar runt i magen, mellantjejen har fått känna den sparka vid ett par tillfällen och som det lyser i hennes ögon när hon får en buff mot sin hand. Vi var på sångstund i onsdags innan jag åkte till jobbet jag och tre av barnen. Och efter att ha träffat flera söta jollrande bebisar där, fått hålla och skoja med dem så längtar de ännu mer efter sitt lilla syskon. Jag själv kan inte riktigt förstå att detta händer. Att jag går med mage igen, bär ett litet liv. Overkligt men underbart.
 
Ha nu en riktigt fin påsk och passa på att äta mängder av godis för det är ju tillåtet i påsktid! Kram
 
 

Lediga,lugna lördag.

Lördagmorgon, jag jazzar omkring i mysbyxor, tömmer diskmaskinen, sätter igång en maskin tvätt och funderar på vad vi ska göra idag. Det är lite stökigt men ändå trivsamt och jag känner den lugna sköna lördagskänslan. Det doftar rostat bröd och nybryggt kaffe. Vi är helt lediga idag allihop, bara mellantjejen som ska iväg på klasskals. Lilltjejen leker i bakgrunden, febern är borta nu men hon hostar rejält. Mellantjejen ser på tv och resten av familjen sover. Jag är lite trött huvudet dunkar lite grann. Blev väckt lite för tidigt eller rättare sagt så var jag nog uppe lite för länge igår. Väntade hem sonen och äldsta dottern som inte var hemma förrän efter klockan 00 och sen fastnade jag framför vackra bilder på instagram.
 
Äldsta dotterns klass anordnade skoldisco igårkväll, sonen och mellantjejen gästade discot. Vi åt lax till kvällsmat sen gick jag ut på en kvällspromenad. Hur skönt känns det inte att kunna gå ut efter fredagsgottet och att det är ljust fastän klockan är efter sju. Att det är dagsljus och fåglarna kvittrar :). Först gick jag ut mest för att jag tänkte att jag måste. Att jag måste röra lite på mig. Det finns ju flera sätt att vårda sig själv på. Att äta moccabakelser är bara ett av dem;). Två moccabakelser på två dagar gjorde att jag kände att jag måste röra lite på mig. Och tack så mycket för det ni goda bakelser. För när jag väl kommit ut ville jag inte gå in igen.
 
Kvällen var en sån där galet magisk vacker kväll att det nästan gör ont inom en. En sån kväll som får en att känna sig så otroligt tacksam över att få finnas och  uppleva allt det här. Jag gick ock gick, tittade på blommor, stenrösen, himlen, lyssnade på porlande vatten, och jag häpnades och förundrades över hur sagolikt allt blir i aprilsolnedgångens sken och kände mig alldeles tillfreds och bubblande. När solen gick ner gick jag hem och pillade färska räkor ihop med sambon. Underbara älskade vår.
 
Nu ska jag hämta in tidningen och ta en kopp kaffe. Imorgon väntar kyrkobesök och fotbollscup men idag tänker jag bara vara.
 
Ha en fin lördag! Kram
 
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0