Påskdagen.

 
Trots en för årstiden väldigt kall natt så får vi en fantastiskt vacker vårdag. Jag får väcka mellantjejen som ska vara med och sjunga med barnkören i kyrkan idag. Hon åker till övningen med grannarna, sen en timme senare kör jag sambon och lilltjejen ner till kyrkan för att höra dem sjunga. Och de är lika duktiga som alltid.
 
Vid lunch får vi överraskningsbesök av barnens kusin Johan och hans förtjusande lilla dotter Lilli som åkt från Norrland för att fira påsk här i Småland hos hans föräldrar. Skoj att se dem igen. I sommar får vi förhoppningsvis även träffa hans goa sambo och den lille sonen, som denna gången stannade kvar hemma i Norrland. 
 
Under eftermiddagen försvann mellanbarnen för att leka med grannbarnen, och snart hängde även den lilla på, så jag en tog promenad i solskenet och klafsade runt i trädgården och letande efter krokus och snödropps-knoppar och bara njöt. (Hittade inte en endaste en. Hoppas inte rådjuren mumsat i sig dem.) Sen åkte äldsta dottern och jag ner och köpte ingredienser till en pastasallad och fläskfile att grilla.
 
Så ikväll har vi haft grillpremiär här hemma hos oss. Helt galet gott! Och alla dessa underbara dofter som sprider sig medan man grillar. Himmel och P asså! Tvätten som plockades in ikväll efter att ha soltorkat den hade även den en "halleluja vad det luktar gott jag tror jag svimmar av effekt" på mig.
 
Sen att det var ljust länge, länge ikväll det satte pricken över I:et på denna dagen. Nu ska hag hoppa i säng och tänk imorgon är det första april. Yes,Yes,Yes!
 
 
 
 

Påskafton.

 
Påskafton, och lilltjejen och jag går som vanligt upp först av alla, äter frukost i soffan, ser på Pippi på SF kanalen och läser tidningen länge och väl, sen när hela familjen behagat vakna så målar vi ägg. Äggen blir fina men färgen kladdar ut sig när vi skalar dem över det som ska ätas så de ser de inte så aptitliga ut.
 
 
Till lunch grillar vi korv och äter ute. Som alltid smakar en simpel grillad korv med bröd kanongott så här i början av grillsäsongen. Efter lunch har påskharen varit här och gömt godis i trädgården, hela familjen rusar ut för att leta. Tyvärr fick jag inget ägg i år heller, hade annars tänkt mig ett ägg fyllt av laktits, mörk choklad och en glimmande  vigselring, men vad tusan ma kan ju inte få allt här i livet. Efter letandet är barnen sysselsatta en bra stund med att äta godis och jag dricker kaffe och äter Toblerone och njuter av tystnaden som tillfälligt infinner sig. Lägger mig att vila i soffan en stund och tittar på dåliga repriser på tv.
 
 
 
Sen packar vi in oss i bilen och kör en runda bara för att vi kan. Går på Ica och vimsar runt där en lång stund medan vi försöker enas om vad vi ska äta till kvällsmat. Äter laxmiddag, leker Björnen sover och sjunker ner med barnen framför Fångarna på fortet, äter ostbågar och sen somnar lilltjejen i min famn. Och jag bara älskar det här, älskar när vi är lediga hela familjen tillsammans och bara kan vara.
 
 
 

Långfredagen.

 
Långfredag och jag blir väckt allt för tidigt av lilltjejen som tycker att vi ska stiga upp med en gång. Jag släpar mig halvsovandes ner för trappan och fixar frukost åt oss, och så tittar vi en stund på Barnkanalen. Efter ett tag kommer mellantjejen och gör oss sällskap. Under "dagens grattis" på Barnkanalen får vi veta Jonas har namnsdag. Så då bestämmer sig flickorna för att göra frukost på sängen till pappa för att gratta honom.
 
Förmiddagen ägnar vi åt att plocka undan här hemma, gå och kasta skräp vid återvinningen, tvätta, och så städar sambon ur kylen.
 
Efter lunch provåker vi vår nyinköpta bil hela familjen, går på Ica och så gör sambon och lilltjejen en Jansson som vi bjöd in barnens farbror Kenth att smaka nu ikväll. Gottgotteligottgott. Nu väntar en kväll i tv-soffan framför premiären av Lets Dance ihop med alla mina fina. Men först måste vi enligt den lillas önskan leka lite dansstop precis som alltid under fredag och lördagskvällarna nu för tiden.
 
Ha en bra kväll!
 
RSS 2.0