Lovisas födelsedag.

 
 
Så kom den till slut. Lovisas födelsedag. Som hon väntat. Hon var nöjd med sin dag men hon tyckte att den gick alldeles för fort. På morgonen gjorde vi som vi brukar när någon fyller år. Och igår var alla med. Sofie hade studiedag och Jonas hade tagit en föräldradag för att vara med Linnea i skolan. Så hela familjen kunde vara med på morgonfirandet. Jag gjorde en frukostbricka med chokladmjölk och rostade smörgåsar en flagga och en bukett syrener. Sen samlade vi ihop oss och gick upp och levererade skönsång, gratulationer och paket. Och Lovisa log sitt allra största leende. Tänk att hon redan är tolv år vår lilla Lo.
 
Efter att alla kommit hem från skolan igen fikade vi lite. Det blev glass, jordgubbar och maränger och hemgjord chokladsås. Sen åkte Jonas och de tre äldsta in till Växjö. Lovisa som fick en mobil i present skulle välja skal till den och så skulle de provköra en bil till. Vi andra stannade hemma för vi skulle gå på familjekväll i Linneas klass. Barnen sjöng och sen var det fika. Fast vi stannade bara över sången för sen skulle vi hem och äta födelsedagsmiddagen som Lovisa bestämt. I helgen väntar kalas för våra släktingar och efter det kompiskalas. 
 
Vår lilla maj - flicka. 
 
Nybliven 12 åring.
 
Vi ska fika. Och så kommer pappa från Ica med några favoriter. Chips choklad Coca Cola och kall bea-sås.
 
Chokladsåsen ägde tyckte Saga.
 
På väg till familjekväll.
 

Så kom kvällen.

Så kom kvällen och jag tog en tur på cyklen. Och herregud så fint det var ikväll. Med ängar som färgats vita av maskrosors fluffbollar och hundkex som blandar sig med gula små smörblommor. Jag är så glad att jag återerövrade maj och kunde njuta av dess skönhet fast att den började ganska  tungt i år.  Att susa omkring på cyklen i den där perfekta nyansen av grönt som råder nu det är sannerligen en fröjd för både ögon och själ.
 
När jag kom hem bakade jag scones som jag och Saga åt på studsmattan (de andra satt vid tv och telefoner och hade inte tid att göra oss sällskap.) Sen låg vi där på studsmattan en liten stund och blickade upp mot himlen innan vi gick ett varv i trädgården för att leta efter sniglar och andas in den sista doften från vår blommande hägg  som nu gått från vitaste vitt till gult. 
 
 

Sista måndagen i maj.

 
Måndag morgon och jag tänker hur kan man bli så trött av fyra dagars ledighet. Men det är väl så att vi är smått mästare på att vända på dygnet. Och så stökade Saga i natt. Hon sov inte middag igår och somnade innan kl åtta igårkväll så vid 02 tiden ville hon stiga upp. Vi gick upp på toa och gick och drack lite vatten sen tyckte hon det var okej att lägga sig igen men det tog nog en timme innan hon somnade om. När jag vaknade i morse hade jag ont i halsen och lock för det ena örat. Men nu efter te och kaffe känns halsen lite bättre fast ont gör den ändå och näsan kliar så kanske är det en skön liten sommarförkylning på gång.  Idag ska vi följa med Lovisa till tandläkaren sen får vi se vad dagen erbjuder. Jag har lagt mig tillgänglig för jobb men blir det inget får jag pyssla med lite födelsedags förberedelser för Lovisa. 
 
Igår var det morsdag. På eftermiddagen försvann Sofie och Hampus obemärkt iväg och kom hem med en tårta och en blomma. Sen fick jag ett läppbalsam och en body butter från Body Shop. Och en påse avokado. På morgonen fick jag en tekopp och en frukostskål. Och redan kvällen innan gav Linnea och Saga mig en ask som var guldfärgad med ett litet brev och en blomma i för de kunde inte vänta och ge presenten ända till morgonen därpå. Det var fina små saker alltihop men allra gladast blev jag nog för kramen jag fick framåt halv tolv av en sovrufsig yrvaken unge som nu är längre än mig som kom gående ner för trappan och mötte mig i köket med orden ha en glad morsdag. 
 
RSS 2.0