I slutet av februari.

 
 
 Jag tittar i kalendern och ser att februari går går mot sitt slut. Den har gått fort denna korta lilla månad. I trädgården börjar "krokusblad" (heter det så )sticka upp ovan jord och kvällarna de blir ljusare och ljusare för varje dag som går. Vädret växlar mellan vinter och vår och växlar gör även mitt humör och mitt sätt att tänka. 
 
I fredagskväll var min lilla Linnea på sitt allra första skoldisco. Hon hade sett fram mot det länge. I flera år typ och det var lika roligt som hon tänkte sig. Och Hampus var i väg och sov över med kruxet på församlingshemmet.  Lördagen förflöt lugnt och stilla, jag var lite trött efter att varit uppe alldeles för länge kvällen innan för att sedan bli väckt i ottan morgonen därpå. Men vi kom i alla fall till Ica med småtjejerna och ut på en snöig promenad innan melodifestivalen började. Natten mellan lördag och söndag fick Saga feber och vaknade och skrek gång på gång. Förmodligen var det så att den öroninflammation läkaren misstänkte i måndags blommade ut nu. Så söndagen spenderades inomhus, mestadels med Saga i famnen. Utomhus såg det  härligt vårigt ut men eftersom Saga är mammig i vanliga fall och ännu mer mammig när hon sjuk så ville jag  inte lämna henne för att gå ut så jag fick nöja mig att se på sol och takdropp genom fönstren.  Men jag fick i alla fall chansen att läsa ut Martina Haags bok: Det är  något som inte stämmer. 
 
På måndagen började barnens sportlov och hela ligan utom Saga gick för att hälsa på farbror Kenth på jobbet. Jag och Linnea bakade kringlor under eftermiddagen  och så gjorde vi en rosa trolldeg som barnen gjorde tårtor, cupcakes och marsipanrosor av.  Igår skulle Linnea få följa med mig och Saga på babycafét, hon såg väldigt mycket fram mot detta. Kvällen innan sa hon gång på gång att hon längtar så till i morgon. När morgonen kom klädde hon sig i paljettkjol och pälsväst och undrade tusen gånger om vi skulle gå snart. Så förstå besvikelsen när vi kom dit och insåg att det var lov även där. Typiskt mig att missa detta. Men som plåster på såren lovade jag att vi skulle gå bort till Estwalls café och fika istället . Sen under eftermiddagen fick hon åka och hälsa på Jonas på jobbet. Sofie, Hampus och Lovisa åkte in till stan med farbror Kenth för att äta kinamat och shoppa.
 
 Idag har jag Saga, Linnea och Hampus varit på solglimten och sjungit och fikat för där var det i alla fall inte lov.  Imorgon och på fredag har Jonas tagit pappaledigt och tanken är att vi ska hitta på något då. Vi vet inte riktigt vad bara. Ikväll har Jonas och fyra av barnen varit på bio och sett Alwin och gänget. Egentligen hade jag tänkt att jag skulle gå och Jonas vara hemma  men jag hade ont i huvudet och var trött. Det har varit många stökiga nätter för den lilla nu, dock var det  något bättre fast absolut inte bra inatt. Om det blir lika mycket stök och tårar i natt också får jag nog ringa vårdcentralen imorgon men jag hade hoppats på att slippa. Öroninflammation kan ju läka ut av sig själv och jag tycker att hon fått alldeles för många penicillinkurer redan. Men läkaren verkar resonera tvärtom han säger att man gärna vill behandla just pga att hon haft så många öroninflammationer. Men nu har jag i alla fall försökt med alvedon och nässpray några dagar och inte tagit till penicillin direkt.
 
Fredag kväll. Linnea väntar på sin kompis som hon ska gå på disco med.
 
Lördag och vinter igen.
 
 
Måndag. Vi bakar kringlor. 
 
 
 Tisdag. Barnen började baka med trolldeg redan om morgonen. 
 
Vi går på café. 
 
 
Kvällshimmel kl 17.18
 
Onsdag på solglimten. 
 

Saga 18 månader.

 
 
Igår blev hon ett och ett halvt år vår lilla Saga. Förra veckan var vi på Bvc på ett och ett halvt års kontroll för vägning, mätning, utvecklingskontroll och vaccin. Hon var lite blyg när vi var där. Hon blev lite tveksam redan i väntrummet för på ovanvåningen höll de på med nån renovering eller nåt  och dånet och bullret tyckte hon inte om så det kändes som att hon helst bara ville gå hem igen. Först fick vi svara på lite frågor tex om hon kunde stapla klossar på varandra, om hon lekte kurragömma-lekar om hon kunde hålla en penna och rita. Sen fick vi lite frågor om talet. Det är inte mycket hon säger och eftersom hon sa hej redan när hon var nio månader och de nästföljande orden kom nån gång under sommaren så har jag nästan förväntat mig att hon skulle prata lite mer nu men när jag rabblade upp orden hon kan så tyckte sköterskan att det var helt okej för man brukar vilja att de kan 8-10 ord i  denna åldern och då får man räkna in barnens egna “hitte på ord”. Saga säger hej, tack, mamma, pappa, dä (=där) gaga (=Saga) kaka. Hon försöker säga pannkaka det låter kakaka och så säger hon krrr till katt och kan härma ett antal djur. Efter att vi samtalat en stund med sköterskan och vi försökt få Saga att bygga lite med klossar vilket hon inte var så sugen på sen var det dags att klä av kläderna och mäta sig. Nu var hon 80 cm lång , hon är inte så lång för sin ålder hon ligger en kurva under medelkurvan  men hon följer sin egen kurva fint. Vägas det ville hon rakt inte göra hon klamrade sig fast vid mig och skrek som en tok men vi lyckades få en vikt i alla fall och nu vägde hon strax över 9 kilo. Hon är lätt som en plätt och ligger två streck under medelkurvan men hon växer ändå som hon ska och även här följer hon sin kurva fint. Efter vägningen var det dags att få en spruta denna gången gavs vaccinet i armen istället för i benet som vid de föregående vaccinationerna. Saga var ju redan ledsen innan sticket så nu fick hon anledning att gråta lite till men det gick snabbt över, bara vi kommit ut från undersökningsrummet så var det bra igen. En vecka efter vaccinet som är mot mässlingen så kan barnet få hög feber och bli prickig över hela kroppen vilket är en typ av minimässling imorgon har det gått en vecka sedan Saga fick sitt stick så nu får vi se hur helgen blir. Men om jag minns rätt så har inte någon av våra andra barn fått nån reaktion efter så vi hoppas att Saga också slipper. Men alla är och har varit olika detta märker vi i både storlek och i talutveckling, i sättet, humör och i intressen. 
 
Nu gillar Saga att leka med dockor, att lyssna på böcker särskilt när de handlar om djur. Hon tycker om att  rita och att vara med och baka. Hon tycker om att åka och handla. Att fika och hon gillar att vara ute att promenera runt helt planlöst och att vara i lekparken och gunga. Hon blir alltid lycklig om vi träffar en katt eller en hund. Om de inte skäller. Och hon vill gärna att vi ska dansa gärna ringdans och sjunga julsånger.
 
 

Att ljuset kommer åter.

Så skönt det ändå är att ljuset kommer åter. Jag förstår inte hur mycket jag saknat det förrän det är här igen. Att kunna gå ut när klockan närmar sig fyra istället för att behöva gå in då det känns bra fint. Igår gick jag och de små bort mot lekplatsen vid skolan vid ca halv fyra och när vi kom hem hade klockan passerat halv sex och då var det fortfarande ljust ute. Heja, heja! 
 
Idag har jag och Saga precis som igår varit på sångstund. Det är så mysigt att få göra sånt ihop och jag vill aldrig att den här tiden ska ta slut. Idag blir hon ett och ett halvt år vår fina lilla Saga. Det har gått fort, väldigt fort. Jag kan fortfarande leta upp minnet av vårt första möte bara genom att sluta mina ögon. Doften, känslan allt är där♡
 
 
RSS 2.0