29 april. Sm-guld och cykeltur.

 
Tror hela familjen höll på att drabbas av en kollektiv hjärtinfarkt här igår när Hv spelade sin sista slutspelsmatch. Egentligen är inte jag hockeyintresserad men såklart jag hoppades på vinst för husfridens skull. Att få en glad make istället för en make som går och låser in sig någonstans och går och surar och sörjer i veckor är ju helt klart att föredra. Så vi stod här och studsade framför tvn hela familjen i går eftermiddag. Hoppade skrek och hejade. Men i förlängningen gick jag och Saga upp på ovanvåningen. Där stannade vi tills vi hörde resten av familjen ropa JAAAAAAA!
 
Efter middagen öppnade maken sin champagne och tände en segercigarr och hela familjen gick ett varv i kvarteret men det var inte en människa ute mer än vi. Så nåt uppmärksammat segertåg blev det inte av vår lilla vandring.
 
När familjen gått in igen och barnen parkerat sig med lördagsgodis framför tvn tog jag en cykeltur ut på landet och sen vidare tillbaka genom byn upp till kyrkogården. Kvällen var vacker men kall. Det var nåt med himlen som gjorde att jag inte ville gå in igen. Jag gick förbi svärmor och svärfars gravar och berättade att deras yngste pojk är glad ikväll. Jag gick ner till ån och knäppte några bilder. För sex år sedan samma kväll var jag iväg på en spelning med Persson Pack. Det blev en magisk kväll. Och när jag igår gick där längs ån tänkte jag på hur Per sjöng den där kvällen om hur Hanna gick ner i ån. Minnen födde minnen jag reste genom årtionden. Jag tänkte på 12 timmarsfester vi hade i ungdomen. Jag tänkte på hur jag gick här över kyrkogården en annan aprilkväll. En ljus och vacker kväll i marinblå jacka. April 2005 väntandes på maj. Väntandes min tredje vad jag trodde också skulle bli min sista lilla unge. Så gick solen ner och jag vände hemåt. Till en champange och segerrusig make och fem ungar över ett par chipsskålar.
 
 
 
 
 

Sju dagar innan maj.

Måndag morgon. Syskonen har gått till skolan och Jonas till jobbet. Lovisa är hemma och vilar bort sin förkylning. Vi väntar på våren. Ute faller snöblandat regn. Saga dricker blåbärssmoothie och jag kaffe. Vi ser på Nyhetsmorgon. De pratar om nässelsoppa och familjeträning och jag tänker att man borde prova bägge. Jag har tänkt i flera år att jag ska prova göra nässelsoppa men det har aldrig blivit av. Börja träna är också något jag skulle vilja göra. Det kanske skulle vara lättare om man gjorde det hela familjen ihop. Saga hon säger att det killar i hennes öra. Kanske är det så att det är örat som värker om natten när hon ligger ner. Även inatt har hon stökat väldigt. Hon kanske inte har vaknat tio gånger men iallafall sju åtta. Och klockan fyra ville hon gå upp och kissa. Hon som annars varit torr även om natten i flera månader. Så vi är trötta idag också. 
 
Det är sju dagar innan maj. Och jag drömmer drömmar om våren. Om värmen. Gömmer drömmar i en skrynklig kudde om natten. Drömmer vakendrömmar ännu en sömnlös natt. Undrar. Söker svar. Gömmer oro under min madrass.
 
 

Åtta dagar innan maj.

 
Barnen började i skolan igen efter ett tio dagar långt påsklov. Fast det bara var fyra vardagar och alltså kortvecka så har veckan varit intensiv. Jag har varit på två utvecklingssamtal denna veckan, ett läkarbesök och har jobbat två kvällar. Igår var Jonas och Linnea i Räppe hela dagen där hon spelade fotbolls cup. När de kom hem skulle han se på tv för Hv spelar slutspel och han är helt labil. Jag kan inte förstå hur man kan ta en sån sak så allvarligt. Han är värre än mig när jag har PMS och det säger ju inte lite. Själv är jag väl också ganska labil för tillfället. Det har varit mycket att tänka på och för lite sömn en längre tid. Jag har varit toktrött  hela helgen för Saga har sovit extremt dåligt några nätter. Kanske har hon ont i ett öra för hon gick med förkylning en längre tid. Nu är det Lovisa som är förkyld annars skulle hon varit på gympatävling idag. I eftermiddag går vi kanske ut till loppisen. Jag Lovisa Linnea och Saga var där förra helgen. Jag tycker inte det är så kul men det tycker de. Och eftersom vi inte har nån bil så vi kan åka till Växjö eller nåt så får vi hitta på vad som kan hittas på. Just det nu kom jag på att jag måste ner och byta vår bingolott vi spelade förra veckan på barnens begäran och de vann en ny lott. Tror det är bingo på tv ikväll. Vi kanske vinner en bil. Hoppas kan man ju alltid. 
 
På loppis förra helgen. 
 
Middagsluren.
 
Vi var över i skogen en stund igår för att leta vitsippor. 
 
Fredagsmys.
 
Första morgonen efter lovet.
 
Saga och jag tog bussen till stan en dag för jag hade tid på diabetesmottagningen. Efter det fick hon såklart glass. 
 
RSS 2.0