Nu går det fort.

 
Min lilla Saga somnade och det är lite över en timme till jag ska hämta Linnea i skolan. Och i garderoben hittade jag en påse choklad. Jag brukar passa på att röja det värsta kaoset här hemma när Saga sover men idag känns det som om jag behöver en paus. Förra veckan kändes lite stressig och jag var förkyld och hade lite feber i två dagar. Igår vaknade jag helt utan röst och var supershes hela dagen. Idag är rösten nästan som vanligt igen men jag är trött. Så jag säger åt mig själv att sätta mig en stund och äta lite choklad. Även fast jag vet att mitt blodsocker blir lite svajigt efteråt. 
 
Igår var det äntligen dags för luciatåget som Linnea längtat så efter. Hon fixade det galant. Hon stod där så söt och tindrande och sjöng med allt vad hon kunde. Men tyvärr blev oron för de levande ljusen för stark för Lovisa,  det i kombination att stå där i värmen fick henne att få bryta och sätta sig flera gånger. Hon provade att gå upp efter att ha släckt sitt eget ljus men det funkade inte då de brevid henne hade ljus i sina händer. Synd men hon var med delar av uppträdet och hon var så vacker i vitt nattlinne och lingonkrans i håret. 
 
Innan vi gick på luciafirandet så hade vi precis som vanligt lite adventsfika här hemma med lussekatter, pepparkakor, knäck och fudge. Imorgon är det första december. Det är verkligen inte klokt hur fort ett år kan gå. Även november har rusat iväg. Inatt drog en storm med namnet Gorm förbi. Och oj vad det blåste. Det blåser fortfarande och jag hoppas att det blåser in lite vinter efter det här. Själv är jag ingen vintermänniska men under vintermånaderna så får det gärna ligga lite snö. Hellre det än blåst och regn. Nu väntar en tid då almanackan nästan är fullbokad. Vi har nyligen varit på skolterminens sista föräldramöten och utvecklingssamtal men nu är det dags för alla avslutningar. Det blir luciatåg i Hampus  klass. "Release-party" i Hampus och Lovisas klass då skolans 4-6 skrivit en bok i hop med en författare. Det blir drop in -fika i Linneas klass och avslutning på solglimten och med kyrkans barngrupper. Det är klipptider inbokade och ett par läkarbesök. Och någon gång måste vi få tid att börja köpa julklappar. 
 
Morgonbus första advent. 
 
Första ljuset tänds.
 
Adventsfika. 
 
I väntan på luciafirandet. 
 
I ett fullsatt församlingshem.
 
Mitt garderobsfynd.
 

Sista lördagen i november.

 
Vi låg och drog oss till ca halv nio i morse jag och småtjejerna. Jag var lite trött när jag vaknade. Dels för att jag var uppe och nattsuddade igår och dels för att Saga var helt pigg vid halv fem-tiden och verkade ha planer på att göra morgon redan då. Men hon somnade tack och lov om. Vi hade lite morgonmys i soffan innan det var dags för Linnea att gå till fotbollsträningen. Efter lunch bakade jag och barnen ett gäng pepparkakor vi körde på köpedeg i år också för det är mest för att barnen  ska få trycka ut lite egna figurer vi bakar. Och av gammal vana vet jag att de brukar tröttna ganska fort. Men jag tror ändå att nu när vi blivit så många som bakar så ska jag nog prova att göra en egen deg nästa år. Om alla fortfarande vill vara med då. Efter baket och en fika skjutsade jag Linnea och Lovisa till den sista luvciaövningen.  Imorgon är det dags för uppträde. Linnea är ganska pirrig nu. Och det har hon all rätt att vara för det kommer att bli storpublik. Lovisa har varit med ett par år och är van. Men i år blir första gången hon ska ha ett levande ljus i handen och det tycker hon är lite läskigt. Isamband med att jag hämtade hem dem igen efter dagens övning lämnade jag Hampus som skulle sova över med kyrkans aktivitet mega cruxet. Så ikväll är bara tjejerna hemma. När Lasse-maja filmen  är slut på tv så hoppas jag att få se lite på Så mycket bättre innan Saga ska nattas. Och i morgon tänder vi det allra första lilla ljuset. Hur kan det redan vara advent igen.
 
 

Nu tändas tusen juleljus.

 
Vi pyntade ikväll. Det har blivit lite av en tradition hos oss att adventspynta torsdagen innan första advent. Men eftersom Lovisa skulle på gympan först så blev det ganska sent och vi blev inte riktigt klara så jag och Linnea får fortsätta imorgon. Men vi fick upp alla adventsljusstakar i fönstren och det står lite tomtar här och var i huset. Saga var lite trött och inte riktigt på humör för att pynta så jag kände mig lite splittrad under pyntandet.  Men det var väldigt mysigt med skenet från alla ljusstakar nu när jag var uppe och tog en kvällsmacka efter nattningen. 
 
Lilla Linnea var lite orolig när hon skulle somna ikväll . För tidigare under kvällen hade hon sett en tjuv på Ica. Hon, Hampus och Saga var med Jonas och handlade när någon hade försökt stjäla med sig varor innanför jackan. Det blev ett litet tumult mellan tjuven och ägaren av butiken innan tjuven for i väg i en bil med några kompisar. Linnea älskar alla Lasse-maja filmer och böcker. Hon tycker det är spännande med tjuvar och mysterier men när det kommer en tjuv till sin egen affär, en  tjuv på riktigt då är det inte alls något kul. Särskilt inte när man är sex år. För det är ju i den åldern man tänker som mest. Sånt som inte varit otäckt innan kan ofta bli det. Ofta blir man mörkrädd. Rädd för tjuvar och annat. Jag hade säkert också blivit rädd ikväll. Även Hampus sa att han blev rädd . Linnea oroade sig för att drömma mardrömmar inatt. Men jag hoppas hon får drömma om julen istället. 
 
 
 
 
RSS 2.0