Kompisfika och födelsedagar.

 
Idag blev det äntligen av det där efterlängtade kompisfikat med min fina vän Thes. Jämna veckor har jag ledig fredag och idag passade det även för henne att ta ut en föräldradag, så äntligen kunde vår dejt bli av. Det är lycka det, att ha en vän som funnits med i massor av år, som känner en utan och innan, som fast det gått allt för länge sen sist man sågs ändå kan prata med som om det var igår. Vi hade bestämt att ses redan när hon lämnat sina två stora barn i skolan så klockan nio ringde hon på dörren, hon och hennes yngste lille kille Edvin, mitt fadderbarn som är ungefär lika gammal som min lilltjej. Det blev ett par trevliga timmar med massor av goda frallor, kaffe, juice och prat. Barnen kom igång och lekte ganska bra med varann fast min lilla dotter var inte helt sugen på att låna ut sina saker;). Såna fredagsförmiddagar skulle jag gärna ha varje vecka.
 
Igår eftermiddag var jag och sambon inne och köpte paket till sonen som fyller elva imorgon. Älskade grabb, hur kan du redan vara elva, du var ju nyss en liten, liten gosse i skjorta och keps, en liten tvååring som älskade att lägga pussel, vars högsta önskan var att få rida på en giraff:) Imorgon blir det kalas här för den närmsta släkten. Trevligt, trevligt.
 
Om ett par dar börjar vi om igen. Då åker vi in och köper paket till äldsta dottern som fyller fjorton på onsdag. Att hon blir fjorton har jag också väldigt svårt att greppa. Jag var ju nyss fjorton, och hon var ju nyss en liten bebis, den sötaste bebis världen någonsin skådat. En liten svarthårig tös, med gyllenbrun hy, som hängde som en liten trasa över min axel och kräkte mig i nacken. Min förstfödda.
 
Men innan födelsedagar och firande så kör vi fredagsmys, lite god mat, "Fredagkväll med Malin", "Wild kids", och "Fångarna på fortet" trängsel i soffan, levande ljus och ostbågar.
 
Ha en fin kväll! 
 
 
Många semlor har det blivit under veckan som gått...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sköna söndag.

 
De kan vara rätt älskvärda ändå söndagarna. Lugna och braiga. Som idag. Vi började dagen framför Lotta på Bråkmakargatan jag och lilltjejen, i soffan under gosiga filten, med te och varm choklad. Ett par timmar senare väckte vi familljens sjusovare. Jag tog en cykeltur till Ica, köpte hem ingredienser till dagens lunch och släta bullar, grädde och mandelmassa för att göra semlor. Sambon bjöd sen på bästa söndagsmiddagen, stekt fläsk med löksås. Halleluja. Efter maten kröp jag ner i sängen med Richard Wolf, ja eller med hans behagliga berättarröst och lyssnade till det som var hans vinterprat i P1. Slumrade till, vaknade att Pet Shop Boys skrålade högt någonstans i sovrummet när det återstod tio minuter av programmet. Sen gick jag och sambon en promenad i spåret, kallt och blåsigt men ändå skönt skönt med frisk luft. Skönt att gå sida vid sida och prata om allt och inget. Jag började nynna på "Fjäril vingad syns på Haga". Nej, verkligen inte tyckte sambon, det är ju en sommarsång och jag håller på att frysa ihjäl. Men om ett par månader kommer vitsippor kanta vägen, grodyngel kommer att simma i bäcken och fåglar kommer kvittra glatt. Jag kan se det nu. Jag drog min halsduk högre upp. Vi skyndade på stegen. Sen gick vi hem och drack kaffe och åt semlor ihop med barnen och en av deras kompisar.
 
 

06.45

 
06.45. På cykeln genom byn. En stilla grå rök från fabrikernas skorstenar. Lite kall om rumpan. Bilar kör hit och dit, bländar mig med sina strålkastare. På väg från punkt A till punkt B. Lämnar på fritids, och dagis, kör till jobben. Stressade?. Jag är inte alls stressad idag. Har haft en tyst och lugn morgon för mig själv. Ätit frukost i soffan alldeles ensam och det enda ljud som hörts är luftvärmepumpens väsande. Jag har god tid på mig idag. Säger hej till en hundägare på morgonpromenad, tittar på himlen , tittar på stjärnorna och sänder iväg en önskan.
 
På jobbet dansar personalen ut julen i köket och på frukostbordet står dagen till ära färska frallor en underbart god räkcoktail och en stor chokladkartong. I personalrummet är det fint dukat med tulpaner på bordet. När jag kommer hem från jobbet fikar vi, alla skolbarnen slutar ett idag och lilltjejen och sambon har haft ledig dag. Sen går han och barnen till lekparken och jag slumrar en stund på soffan men vaknar häftigt till när jag så fräscht börjar dreggla;).
 
15.30 går jag på promenad utåt landet, och tanken på att om bara några månader så kommer det springa omkring nyfödda lammungar här, att våren är på väg känns så befriande. Att det sen är ljust till efter klockan fyra gör mig så jävla glad att jag nästan börjar gråta. Ljuset i tunneln! Sen går jag nöjd hem och hittar en påse polkagrisar i köksskåpet. Bingo:)
 
Nu har mellantjejen åkt iväg på säsongens första fotbollsträning med det som ska bli ett alldeles nytt tjejlag. Tidigare har de fått spela i ett blandat kill och tjejlag så detta känns kul. När hon slutar sin träning så är det dax för sonen att åka iväg på sin. Men innan jag lämnar hoppas jag hinna avnjuta den där kinagrytan som sambon håller på att laga till. Doftar helt underbart. Tycker han borde ha ledig dag alla dagar:).
 
Ha det gott och må väl! 
 
 
RSS 2.0