Frukost.

 
 
De kom iväg i tid idag också mina tre skolbarn. Men med nöd och näppe som vanligt. För oj, vad mycket de har att pyssla med innan de har tid  att gå till skolan. Efter puss och kram och hej då, satte jag och lilltjejen oss i soffan för en lugn frukost. Satt och pratade om julen, såg på tv och läste tidningen.
 
 
Läste ett reportage om en tant som fyllde hundra år. Det ni. I present önskade hon sig en hotellnatt med frukost. Hon tyckte det var så skönt att slippa disk och att bädda sängen. Härligt. Hon hade fått sin önskan uppfylld, åkt iväg med barnen till hotell. Sånt blir man glad av att läsa, eller hur. Hennes främsta tips för att bli hundra år var att äta mycket havregrynsgröt.
 
Kanske man skulle servera gröt till fredagsmyset ikväll?
 
 
 
 
 
 
 

Sista torsdagen i November.

 
Idag har jag varit och jobbat igen. Sambon hade ledig dag idag, så då kunde jag komma i väg. Ikväll har vi börjat sätta fram adventsstakar, eller vi blev nästan färdiga, det är bara sovrummet kvar, men det får bli morgondagens projekt. Lilltjejen har hjälpt mig att damma fönsterbrädor och putsa fönster, sen har vi befriat några av våra tomtar ur sina kartonger och börjat placera ut dem på röda dukar här och var i huset.
 
Hade jag inte varit så trött nu hade jag satt mig i soffan en stund och njutit av det vackra skenet som julljusen sprider mot de röda gardinerna. Jag skulle satt mig med en mugg glögg och knäckt lite nötter. Men jag känner mig lite tung i huvudet och i kroppen, har ont i halsen och fryser, så jag tror jag dyker ner i sängen istället, och hoppas på att vakna pigg i morgon. För sjuk det har jag varken tid, ork eller lust att bli. Nu satsar vi på att den lilla blir frisk sen får det vara nog med sjuklingar här ett tag.
 

Hos läkaren.

 
 
Vi var nere på vårdcentralen idag jag och den lilla. Läkaren tyckte allt att hon såg trött och hängig ut min lilla tjej, och eftersom halsen var röd, andningen ansträngd och för att både ögon och näsa var geggiga trodde hon på att det  skulle vara något bakteriellt. Det  gick inte att se om örat som gjorde ont igår var inflammerat eller ej för där satt en vaxpropp.
 
Så när både sänkan och halsprovet var bra så verkade läkaren bli smått förvånad. Hon frågade mig om jag tyckte vi skulle börja med pennicillin ändå. Men jag tyckte det var lite onödigt om det nu är en virusinfektion, så hon sa att om det inte blir bättre om två te dagar så ska vi komma igen och få en penicillinkur. Till dess ska vi prova Mollipect tre gånger om dagen, i tre dagar för hostan och slemmets skull. (Hur jag nu ska få i henne det...) Sen ska vi ta nässpray tre gånger om dagen och skölja näsan med koksalt för att rena, ett par gånger per dag och så ska det droppas revaxör i örat för att lösa vaxproppen. Hoppas nu att detta hjälper så hon snart blir pigg igen min lilla fina.
 
Idag slutar alla mina skolbarn klockan ett så då tänkte jag cykla ner till byns cafe för att köpa med lite god fika att bjuda barnen på. Jag vann fyrahundrafemtiokronor på hästtips som min mamma tippat på åt mig igår. Visserligen gick de pengarna till medicin idag. Men strunt samma, det tänker vi inte på. Vi är värda  lite vardaxslyx idag.
 
RSS 2.0