Sista lördagen i mars.

Idag är det ingen som klagat på vädret, va? Nej, tänkte väl det. Alla som lunchat ute idag räck upp en hand. Alla som grillat ikväll räck upp två;) Vilken underbar dag. Vilket underbart väder. Kan man annat än älska de här första vårdagarna. Vi har varit ute den största delen av dagen. I förmiddags åkte vi ner till byns nyöppnade blomsterbutik och köpte hem fler penseer. Lilltjejen och jag köpte med oss ett gäng från Ica igår när vi var och fredagshandlade men det är roligare att gå i blomsterbutik och själv plocka ihop de man vill ha, och när det är öppningserbjudande så att man får ta tio stycken för femtio kronor då är det ännu roligare.
 
Förutom att plantera blommor har jag plockat påskris och pyntat det med fjädrar, skjutsat sonen hit och dit, fikat i solen, låtit tvättmaskinen gå varm, hängt tvätt och plockat ner tvätt, ätit gott grillat kött, besökt Ica tre gånger och nypit mig själv i armen ungefär lika många gånger. Bara för att se om allt det här verkligen är sant. För att se om det är sant att våren,, MIN årstid faktiskt är här nu och om det faktiskt är sant att det ligger en liten minimänniska i min mage och sparkar. Kan liksom inte förstå att jag upplever det här igen.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ha det bäst allihop!
 
 
 

Torsdagen den tjugosjunde mars.

 
Torsdagen den tjugosjunde mars. Datumet då vi skulle få göra vårt rutinultraljud. Vi har ju fått göra ett antal med denna lilla bebben men idag var det dags för det ordinarie. Jag fick sluta jobbet en timme innan utsatt tid och sambon smet från sitt jobb en stund. På väg in till stan satt vi och pratade om ditt och datt, jag mulade kexchoklad och vi funderade på var vi skulle parkera idag och på om vi skulle komma i tid. Så hamnar vi rakt i en stor poliskontroll och självklart blir vi invinkade i kön. Har du körkkortet med frågar jag sambon? - Nej, fan också, svarar han,
det ligger ju i de andra byxorna.  Men poliserna var trevliga och efter att sambon blåst i alkomätaren och de kollat upp i datorn så att han har ett körkort fick vi åka vidare och polisen önskade oss en fortsatt bra dag.
 
Vi blev lite sena, sambon som missade sin lunchrast rusade in på Pressbyrån för att hitta nåt att äta och jag fortsatte bort mot hissen till gyn, anmälde mig i luckan och tänkte att det här kommer att ta tid för väntrummet var knökfullt av folk. Men två minuter senare blev vi uppropade.
 
Så nervös som jag var idag har jag aldrig varit inför ett rutinultraljud. För varje organ hon gick igenom slutade jag andas för en stund. Och för varje organ hon gått igenom andades jag ut lite grann. Huvud, hjärna, ryggrad, hjärta, lårben. Idag fick jag för första gången höra bebisens hjärta. Hon frågade om vi hört det innan men vi har ju inte varit på något hjärtljud eftersom vi gjort så många ultraljud så hon slog på högtalaren en stund, och då, då fylldes mina ögon av tårar. Det där ljudet av "galopperande hästar", detta underbara fantastiska ljud. Nu har vi inte bara sett bebisen, nu har vi även hört den.
 
 Allt vad man med blotta ögat kan se såg bra ut och hjärtat lät fint. Puh!! Sen ger ju ultraljudet inga garantier till 100% att allt är bra men det ökar ju chansen. Vi blev daterade till den 23 augusti och det stämmer nog ganska bra för datumet har legat där mellan den 19e -23e under de ultraljud vi gjort.
 
Hoppas ni alla haft en bra dag. Nu ska jag avnjuta en mugg rykande het choklad sen väntar sängen. Imorgon jobbar jag eftermiddag, slutar sex. Sen kör vi helg igen
 
Ha det gott! Kram
 
 

En ledig onsdag.

 
Trött när klockan ringde idag. Men blev genast lite piggare när jag kom på att jag hade ledig dag idag. Att det slumpat sig så att även sambon hade ledig dag samtidigt som mig gjorde att jag nästan fick lördagskänsla, skillnaden var dock att jag måste stiga upp och väcka skolbarnen. Men det var skönt att få en dag ihop så här mitt i veckan. Men idag var det sista gången min sambo har en ledig dag under veckan. Han har jobbat tio timmar per dag i många år nu, men från måndag så ska de börja jobba åttatimmarsdagar istället. Att jobba 10 timmar om dagen tycker jag låter galet jobbigt även ifall man får en dags ledigt och det är det säkert också. Han är oftast helt slut efter arbetsdagen så kanske blir det bättre så här. Men det är lite synd att han och lilltjejens mysdag försvinner. De brukar alltid hitta på nåt den där dagen de har tillsammans alldeles själva. Åka på restaurang och gå och shoppa och sånt och varje vecka kommer hon hem med nån prinsesstiara, hårspännen eller nåt nytt klädesplagg. Idag fick jag äran att vara med på deras mysdag:)
 
Efter frukost, tvätt och disk flydde vi stöket här hemma och åkte iväg och gick en stund i möbelaffär, provade nya större, galet sköna soffor. Tyvärr var de ganska galet dyra också;) Sen gick vi på restaurang och åt en god lunch. (Helstekt kotlettrad med svampsås och ungsbakade rotfrukter blev det för min del). I eftermiddag har jag bakat kringlor och fikat kringlor och så var vi borta i lekparken en stund, gungade och lekte affär. Nu är det dags för kvällsracet, plocka fram kläder till morgondagen, kolla efter så att läxor är gjorda, natta lilltjejen, tjata på barn som inte vill gå och lägga sig att de ska gå och lägga sig, säga åt sig själv att gå och lägga sig och sånt. Sen imorgon kör vi vardag igen.
 
Kram på er!
 
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0