Läsårets sista dag.

 
 
Idag gick skolbarnen mot läsårets sista dag. Sofie skulle bara ha en lektion sen skulle hon baka en tårta till imorgon med en kompis. Hampus klass skulle cykla ut till Sjöanäs för en utedag. Lovisas klass skulle ha elevens val och Linneas klass skulle typ knyta ihop det första skolåret, samla ihop saker de gjort under året och sånt. Hon tog på läppglans i morse och klänningen hon hade på fjolårets avslutning och var så fin när hon gick. Hon sa ikväll att hon vill gå i ettan alltid och inte börja tvåan. Jag tänkte på första skoldagen, den som vi missade för att hon istället hamnade på vårdcentralen för att sy ihop en spricka i pannan. Jag tänkte på allt hon gjort och lärt sig under året. Hon lärde sig läsa. Fast hon trodde att hon aldrig skulle göra det. Hon ville inte börja skolan för att hon inte kunde läsa. Men bara nån månad senare kunde hon läsa. Hon har lärt sig cykla och tappat sin första tand.
 
När barnen gått började min och Sagas sista förmiddag på tu man hand. Från imorgon kommer jag att ha alla barnen hemma i nio veckor. Vi gick till lekplatsen och var ute och letade sniglar och vinkade åt brevbäraren. Nu kommer det bli helt andra förmiddagar. Med massor av mat som ska lagas, diskberg och syskonbråk.
 
 
Ikväll när Jonas kom hem tände vi grillen. Det har varit en riktigt vacker junidag och kvällen blev minst lika vacker. Gyllene och ljum. Men imorgon när vi ska upp till hembygdsparken för avslutning ska det regna. Regna i massor från morgon till sen eftermiddag. Det kommer bli blött och det kommer kännas konstigt att Sofie inte ska vara med imorgon. Att hon ska vara på en annan avslutning i år.
 
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0