Ljuva maj.

 
 
 
Vilka dagar ljuva dagar maj kom med. Vi älskar det. Och att långhelgen inträffade samtidigt som sommarvärmen anlände var ju en riktig lyckträff. 
 
 Söndagkväll. 1 maj. Vi går kvällspromenad. Tittar på får och lamm, änder och höns.
 
 
Måndag. Vi tog en promenad för att titta på får och lamm även ikväll. Och när vi kom hem bjöd jag småtjejerna på chokladmjölk och frallor i trädgården.
 
 
 
Tisdag. Det blev en somrig vacker dag och när Jonas kom från jobbet åkte vi till sjön för att grilla. Lovisa och Linnea hade bestämt sig för att bada. Ni kan inte bada ni kommer att frysa ihjäl det snöade förra veckan sa jag. Men det klart de badade. Lovisa dök i under vatten hela hon. Först i som vanligt. Linnea badade kroppen men Saga nöjde sig med att doppa fötterna och få lite vatten på rumpan.  Sen frös de nästan ihjäl .
 
 
Onsdag. Saga och jag går på sångstund. När barnen kommer från skolan äter vi glass i trädgården. Och efter att ha ätit en grillmiddag cyklar jag en runda rakt ut i Bullerbyn förbi stora röda gårdar, tvätt som fladdrar för vinden, hav av vita sippor och porlande vatten. När jag kommer hem har vi picknick i trädgården på ostar vin och ostbågar.
 
 
Torsdag. Kristi himmelfärdsdag. Och hela familjen är ledig. Det är sommar och det känns som sommarlov.
 
 
 
 Fredag. Vi gör det jag gillar ungefär sämst av sånt man kan göra. Vi åker till stan och shoppar lite. Men det gick trots allt ganska smärtfritt denna gången. Efter det var vi trötta. Saga sov en stund. Sen ville Linnea och Lovisa till sjön. Så medan Jonas grillade körde jag ner dem en vända så att de fick hoppa i. Och efter maten ville Saga som vanligt gå och titta på bä. Ikväll blev det jag hon Linnea Sofie Hampus och farbror Kenth som gick.
 
 
 
Lördag. Finvädret fortsätter. Vi hänger i trädgården och efter lunch åker vi till Öhr och äter glass på cafét. Sen åker vi hem och grillar, barnen äter lördagsgodis på studsmattan och jag knäpper några bilder av mina plommonblommor som slog ut under dagen och kvällen avslutas som vanligt på en slingrig liten grusväg med några av barnen.
 
 
 
 
Söndag. Allt har ett slut. Även en underbar långhelgen i maj. Vi önskar alla att den skulle vara minst ett par dagar till. Vi avslutar ledigheten med att gå och titta när Lovisa är med och har gympauppvisning och sedan cyklar jag och jobbar. Hela byn blommar och jag undrar hur gick det här till. Hur kan det plötsligt vara sommar. När jag sedan cyklar hem från jobbet. Känns det som en ljuv och ljuvlig sommarnatt. Dofterna och de ljumma vindarna och alla blommande fruktträd gör mig nästan gråtmild. Så jäkla vackert det är alltså. Saga och Linnea var fortfarande vakna när jag kom hem. Det räckte med fyra dagars ledighet för att de skulle vrida lite på dygnet. När jag nattat dem gick jag ut för att plocka in tvätten. Och halleluja asså. Att stå under ett blommande körsbärsträd klockan 22 och plocka in soltorkad tvätt. Lite tantvarning kanske. Men jag älskar det. 
 
 
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0